Barna dyrker sin egen mat

Yngvar Aarebrot
Det er med stor glede vi ser at sentrene for de foreldreløse barna i Chimoio nå har kommet så langt at de kan dyrke sin egen mat.

Da vi besøkte dem i september viste de oss stolt sine produsjonstall, ja, det er helt utrolig. Som et eksempel har de solgt 6.800 kg med mais, i tillegg mye av de andre produktene fra egen avling. Først har de spist seg mette, og så har de solgt overskuddet, forteller pastor Madeira.

Gjennom støtten fra NYTT HÅP har barna klart dette etter at de har fått et opplæringsprogram. De går også på skole, og så jobber de ca. 2 timer per dag på jordene. Nå satser de på det samme opplegget på det nye senteret, som har over 300 mål med jord som kan dyrkes.

Men det trengs penger til investeringer til vannanlegg, inkludert pumpe og tanker, i tillegg til plastrørsystemet for ”dryppvanning” som er det mest effektive. Da kan de få avlinger hele året.

Ja, det er virkelig mulig å få til selvbærende barneprosjekter i Afrika i dag. NYTT HÅP har fått være med på et stort pionerarbeide sammen med den lokale menigheten. Vi tror at dette kan kopieres til andre provinser og til andre land i Afrika som har millioner av sultne, foreldreløse barn.

Det bidrar til en stor opptimisme blant barna som får være med på dette og ser at det nytter. Også lederne som har vært med i opplæringen av barna har stor tro på framtiden for sentrene, og forteller at representanter fra myndighetene kommer ofte for å se sentrene og planlegger å videreføre dette til hele landet.

GRATULERER, KJÆRE FADDERE OG GIVERE!

Bloggen
Bloggen
«Girls Club» er en viktig del av arbeidet med «jenteprosjektet». (NORAD-prosjekt Nytt Håp driver i samarbeid med pinsemisjon). Dette er klubber der ungdommene får opplæring...
Les mer
Under besøkene mine i Mosambik er det de fattigste blant de fattige jeg oppsøker. Det er dem våre medarbeidere i landet har funnet fram til, og mange får hjelp til å...
Les mer
Ingen har gått på skole. Få har vært i byen. Få har sett en hvit mann.
Les mer
Livet så lyst ut for Cidalie. Sammen med mannen og deres førstefødte hadde de flyttet til Sør-Afrika. De hadde jobb, hus og framtiden virket lys – Inntil mannen kastet henne og barnet på dør.
Les mer
Dagens rapport fra den humanitære veldedighetsorganisasjonen Redd Barna retter oppmerksomhet til det vi allerede visste om det voldelige opprøret som har herjet Cabo Delgado-provinsen i seks år nå.
Les mer
Serafim Alberto Gulamo, 16 år og er på gatebarnsenteret
Les mer
Samtidig er Mosambik et av landene i Afrika med størst potensialer
Les mer
Helt siden jeg overtok som daglig leder, har deler av oktober/november betydd tid i Mosambik. Nå har en pandemi stoppet turer til Afrika. Noe ubrukt stoff til bladet Nytt...
Les mer
I de prosjektene vi driver, ser vi at våre partnere i Mosambik stadig blir dyktigere og evner å drive arbeidet bedre og bedre. Hyggelig er det å se at de også klarer...
Les mer
Powered by Cornerstone