Barna dyrker sin egen mat

Yngvar Aarebrot
Det er med stor glede vi ser at sentrene for de foreldreløse barna i Chimoio nå har kommet så langt at de kan dyrke sin egen mat.

Da vi besøkte dem i september viste de oss stolt sine produsjonstall, ja, det er helt utrolig. Som et eksempel har de solgt 6.800 kg med mais, i tillegg mye av de andre produktene fra egen avling. Først har de spist seg mette, og så har de solgt overskuddet, forteller pastor Madeira.

Gjennom støtten fra NYTT HÅP har barna klart dette etter at de har fått et opplæringsprogram. De går også på skole, og så jobber de ca. 2 timer per dag på jordene. Nå satser de på det samme opplegget på det nye senteret, som har over 300 mål med jord som kan dyrkes.

Men det trengs penger til investeringer til vannanlegg, inkludert pumpe og tanker, i tillegg til plastrørsystemet for ”dryppvanning” som er det mest effektive. Da kan de få avlinger hele året.

Ja, det er virkelig mulig å få til selvbærende barneprosjekter i Afrika i dag. NYTT HÅP har fått være med på et stort pionerarbeide sammen med den lokale menigheten. Vi tror at dette kan kopieres til andre provinser og til andre land i Afrika som har millioner av sultne, foreldreløse barn.

Det bidrar til en stor opptimisme blant barna som får være med på dette og ser at det nytter. Også lederne som har vært med i opplæringen av barna har stor tro på framtiden for sentrene, og forteller at representanter fra myndighetene kommer ofte for å se sentrene og planlegger å videreføre dette til hele landet.

GRATULERER, KJÆRE FADDERE OG GIVERE!

Powered by Cornerstone